Kategoriat
Jyväskylä Politiikka

Rasistit koolla Jyväskylässä lauantaina koko perheen tapahtumassa

”Varmuuden vuoksi hakatkaa jokaikinen kuka nojaakin edes vasemmalle”, yllytti Ylen uutisten (10.6.2016) mukaan äärioikeistolaisen Soldiers of Odin -järjestön johtoon kuuluva Jani Valikainen muita johtavia jäseniä salaisissa Facebook-keskusteluissa.

Yle raportoi, että järjestön johtajat suunnittelevat Facebook-keskusteluissaan väkivaltaisia kostotoimia ”anarkisteja, vasemmistoa ja niin kutsuttua suvaitsevaistoa” vastaan. Aiemmin heidän on kerrottu koristelevan kerhotilojaan natsitunnuksilla, harrastavan natsitervehdyksiä ja syyllistyneen väkivaltaan, joten kyse ei ole mistään viattomasta partiokerhosta.

Tämän viikon lauantaina Soldiers of Odin on esittelmässä toimintaansa ”koko perheen tapahtumassa” Lounaispuistossa Jyväskylän keskustassa. Lapsille on Facebook-tapahtumailmoituksen mukaan tiedossa ilmapalloja, kasvomaalausta ja poniratsastusta. En osaa sanoa, onko tarkoitus maalata lasten poskiin hakaristejä vai muita muinaisintialaisia hyvän onnen symboleita, mutta se on selvää, että tapahtuma on umpirasistinen.

suomi-yhteinenasiamme

LOUNAISPUISTO, Minna Canthin katu 11

Koko perheen tapahtuma, jossa esittäytyy isänmaallisia toimijoita.
Lapsille mm. ilmapalloja, kasvomaalausta ja poniratsastusta (12-13).

Tule tutustumaan, kysymään ja kuuntelemaan.

Myynnissä myös support tuotteita.

Muita järjestäjätahoja Suomi – yhteinen asiamme -tapahtumassa ovat Facebook-tapahtuman mukaan Suomen Sisu, Itsenäinen Suomi ry, Homma-foorumi, Keski-Suomen Perussuomalaiset Nuoret, Rajat kiinni, Finnish Defence League ja Pelasta Suomi, eli tämänhetkisen suomalaisen äärioikeiston kaikki silmäätekevät.

Ja kyllä: mukana ovat Keski-Suomen Perussuomalaiset Nuoret. Vaikka Perussuomalaiset ovat puolueena vältelleet rasisteiksi leimautumista, heidän keskisuomalaisella nuorisojärjestöllään ei ole mitään estoja esiintyä samassa rintamassa Odinin soturien kanssa. Facebook-eventtiin on toiseksi pääjärjestäjäksi merkitty salolainen perussuomalaisten varakaupunginvaltuutettu Jani Salomaa, jonka Varsinais-Suomen käräjäoikeus erotti maaliskuussa lautamiehen tehtävistä rasististen ja herjaavien some-kirjoitusten takia.

Lounaispuistoa vuokraa Jyväskylän kaupunki. Tietänevätkö luvan käsitelleet virkamiehet, minkälaista tapahtumaa siellä ollaan järjestämässä?

2 vastausta aiheeseen “Rasistit koolla Jyväskylässä lauantaina koko perheen tapahtumassa”

Kysyttäessä yksi tapahtumaan osallistuja tunnustautui rasistiksi. Kyseinen osallistuja ei ollut Soldier of Odin:in edustaja tapahtumassa. Keski-Suomen SoO ei ole oman ilmoituksensa mukaan rasistinen järjestö, mutta YLE ja muut valtamediat tuntuvat tuntevan muiden ihmisten ajattelutavan ja arvot paremmin kuin henkilöt itse.
Keski-Suomen perussuomalaiset nuoret ovat osallistuneet yhteisiin tapahtumiin myös muiden eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöjen kanssa. Siitäkin huolimatta että esim. vasemmistonuoret ja PS-nuoret ovat ideologisesti melko kaukana toisistaan.
Syksyn Jotain rajaa -mielenosoitusta käsittelevä kirjoituksesi osoitti että pystyt myös asialliseen ja maahanmuuttoon liittyvään maahanmuuttokeskusteluun. Miksi siis keskittyä mustamaalaamiseen?

Olli Pasanen:
Keski-Suomen SoO ei ole oman ilmoituksensa mukaan rasistinen järjestö…

Olli hyvä, järjestön rasistisuutta ei määrittele sen oma ilmoitus. Kaikki järjestöt, joiden toiminnan lähtökohta on ihmisten eriarvoisuus etnisen taustan, uskonnon, kotimaan yms. perusteella ovat rasistisia, eivätkä siinä selittelyt auta.

Eivätkö mielestäsi eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt ole vähän eri asia kuin tuomittujen väkivaltarikollisten pyörittämät järjestöt, jotka hamstraavat aseita, käyttävät natsitunnuksia ja suunnittelevat eri mieltä olevien pahoinpitelyitä? Vai etkö usko Suojelupoliisia, jonka mukaan Soldiers of Odin on muukalaisvastainen ja rasistinen organisaatio, jolla on suuri mahdollisuus väkivaltarikoksiin?

Ottakaa nyt hyvät ihmiset järki käteen ja katsokaa, minkälaisten tahojen kanssa olette yhteistyössä.

Kommentit on suljettu.